Online wijnbeleving voor Arno de Laak

Arno de Laak is een wijn- en delicatessenwinkel in Nijmegen. Om de vertaalslag van de winkel naar een online wijnbeleving te maken ontwikkelde Adecon een webshop voor Arno de Laak.

Een webshop die informeert en enthousiasmeert

Arno de Laak is een wijn- en delicatessenwinkel in Nijmegen. Met passie voor en verstand van wijnen adviseren zij klanten over de beste wijnen en delicatessen voor een gezellige avond thuis, een geschenk aan vrienden of een relatiegeschenk. Deze ultieme wijnbeleving wilde Arno de Laak ook online creëren, in de vorm van een webshop die Adecon heeft ontwikkeld.

In de webshop zijn alle wijnen die Arno de Laak in de winkel in Nijmegen verkoopt nu ook online te bestellen. De webshop informeert, adviseert en maakt het voor klanten - die regelmatig ook van ver komen - gemakkelijk om hun favoriete wijnen online te bestellen.

Website Arno de Laak
Webshop Arno de Laak

De filosofie achter de webshop

Allereerst heeft Adecon nagedacht over de beste indeling en presentatie van de verschillende producten en informatie. Om de wijnliefhebber op alle facetten te kunnen bedienen zijn wijnen zowel op soort, land en druif gecategoriseerd en bevatten wijnen bovendien aanvullende informatie zoals wijnhuis en streek. Op deze manier is het advies dat klanten in de winkel krijgen ook in de webshop beschikbaar.

Een webshop met veel mogelijkheden

Arno de Laak verkoopt meer dan 500 wijnen in de webshop. Deze producten staan op de webshop in de vorm van Adecon Items. Om de wijnen zo gebruiksvriendelijk en aantrekkelijk mogelijk te presenteren maakt de webshop bovendien gebruik van verschillende modules uit Adecon Shop, het webshop systeem van Adecon. Zo kunnen gebruikers snel en gemakkelijk een geschikte wijn vinden met behulp van de uitgebreide zoek- en filterfunctie. Wijnen kunnen bovendien worden voorzien van aantrekkelijke promoties die met of zonder kortingscode kunnen worden geactiveerd. Waar mogelijk zijn klantbeoordelingen in de vorm van recensies toegevoegd aan wijnen, om klanten nog beter te informeren over de wijnen in de webshop. En tot slot wordt online afrekenen mogelijk gemaakt met behulp van een Adecon API koppeling met Mollie.

Tijdens het bestelproces kunnen klanten bovendien een eigen account aanmaken. Hiermee kunnen zij bij een herhaalaankoop nog sneller bestellen en kan de website in het vervolg tailored content aanbieden op basis van de accountgegevens van de gebruiker.

Webdesign Arno_de_Laak

Meer dan 1.000 wijnen. Direct te bestellen.

Adecon Items

De vele mogelijkheden van Adecon Items

Naast een uitgebreid assortiment wijnen biedt Arno de Laak nog veel meer in het kader van de ultieme wijnbeleving. Zo kunnen wijnliefhebbers deelnemen aan meerdaagse cursussen en proeverijen. Waar aanmelden voor deze cursussen en proeverijen voorheen alleen offline - in de winkel - mogelijk was, kan dit met behulp van Adecon Items en Adecon Shop nu ook via de webshop in de vorm van tickets die klanten online kunnen bestellen en afrekenen. Daarnaast kunnen klanten thuis van de producten en kennis van Arno de Laak genieten in de vorm van een Thuisproeverij of Catering. Deze diensten zijn eveneens vormgegeven in de vorm van Adecon Items.

“Wijnliefhebbers kunnen zich online aanmelden voor cursussen en proeverijen”

Contacten en bestellingen overzichtelijk beheren

Naast Adecon Shop is ook Adecon Manager aan Arnodelaak.nl gekoppeld. Zo worden contactgegevens van nieuwe klanten gelijk opgeslagen in Adecon Manager en is de bestelhistorie van klanten hier altijd terug te vinden. De combinatie van Adecon Shop en Adecon Manager maakt het bovendien mogelijk om de levering en facturering van bestellingen binnen Adecon Base af te wikkelen.

Webshop Arno de Laak
Proefboekje

Proeverijen samenstellen met onze maatwerk module

De kracht van Adecon Base is het grote scala aan online oplossingen die dit platform biedt. Een uitstekend voorbeeld hiervan is het samenstellen van de proeverijen van Arno de Laak. Waar dit voorheen met behulp van externe programma’s en offline middelen werd gerealiseerd, kan dit nu allemaal binnen één platform.

Onze vormgevers ontwikkelden een nieuwe module in de webshop, waarmee proeverijen online kunnen worden samengesteld. Binnen deze module kunnen wijnen in de webshop worden toegevoegd aan een proefboekje, waarvan met één druk op de knop een pdf wordt gegenereerd. In dit proefboekje staan de wijnen met de belangrijkste eigenschappen en een beschrijving, zodat klanten een weloverwogen keuze kunnen maken welke wijnen zij willen bestellen. Vervolgens kunnen klanten hun favoriete wijnen uit het proefboekje bestellen via de online bestellijst, die Adecon speciaal hiervoor ontwikkelde.

“De proeverijen zijn een uitstekend voorbeeld van het grote scala aan mogelijkheden van Adecon Base”

Klantbinding vergroten met Adecon Mailings

Om de wijnen in de webshop bij klanten onder de aandacht te brengen verstuurt Arno de Laak nieuwsbrieven met behulp van Adecon Mailings. Aan de mailings kunnen Adecon Items in de vorm van wijnen of overige diensten worden gekoppeld, worden promoties bekendgemaakt en worden de eerder genoemde proefboekjes verzonden.

Contacten in de mailinglijst worden continu aangevuld door de opt-in optie die klanten tijdens het bestelproces te zien krijgen.

CFles wijn
“Wij waarderen de eerlijke en open communicatie vanuit Adecon enorm”

“Adecon heeft ons eerlijk en gedegen geadviseerd over het ontwikkelen van een webshop en is erin geslaagd om een webshop neer te zetten die past bij de sfeer van onze winkel. De webshop is uitgebreid en heeft toch het karakter van een lokale wijnwinkel.

Wij waarderen de eerlijke en open communicatie vanuit Adecon enorm. Adecon schetst keuzes, zonder hierin al te veel richting in aan te geven. Dit geeft ons de mogelijkheid om onderbouwde keuzes te maken die passen bij onze winkel. De directe lijnen tussen ons en Adecon werken erg prettig. Bij vragen staat de juiste persoon ons altijd te woord en wordt er snel en proactief gehandeld.

In de toekomst zullen we de webshop samen met Adecon verder optimaliseren. Zo willen we up & cross selling mogelijk maken en een loyaliteitsprogramma voor onze vaste klanten ontwikkelen. Het is fijn dat Adecon met open vizier hierover meedenkt en ons zowel bij het bedenken als ontwikkelen hiervan kan ondersteunen.”

Arno de Laak - Arno de Laak
Arno & Ina de Laak
Eigenaars wijn- en delicatessenwinkel

Uw case voorleggen?

Liever bellen? 0487 - 59 50 59