In verband met de huidige Corona maatregelen zijn wij mogelijk telefonisch minder goed te bereiken. U kunt ons altijd bereiken door te mailen naar info@adecon.nl.

Procesoptimalisatie via webportal

Een centrale webportal voor Mascot Online met meerdere front-ends en API-koppelingen op maat.

mascot-online

Van Excel naar exact op maat

Mascot Online B.V. verkoopt consumentenartikelen via diverse online platforms. Verkoop, voorraadbeheer en financiën werden beheerd met Excellijsten, Exact Online en mankracht, maar de snelle groei van Mascot in omzet en personeel maakte automatisering noodzakelijk.

In samenwerking met Adecon zijn daarom alle bedrijfsprocessen geïnventariseerd en vertaald naar ondersteunende functionaliteit. Het resultaat is een centrale webportal voor B2B-klanten, een afzonderlijke front-end per eigen merk en diverse API-koppelingen met externe platforms.

Mascot Online webportal en front-ends

Centrale webportal

Het assortiment van Mascot wordt volledig beheerd vanuit één centrale webportal. Vanuit een besloten webomgeving raadplegen B2B-klanten productinformatie, prijslijsten, actuele voorraadinformatie en multimedia.

Meerdere front-ends

Een deel van Mascots aanbod valt onder eigen labels waarvoor acht separate front-ends zijn ontwikkeld met ieder een bijpassende marktpropositie. Wederom aangestuurd vanuit dezelfde centrale back-end.

API-koppelingen met externe platforms

Het assortiment van Mascot Online wordt aangeboden op veilingsites, dagdealsites en andere verkoopkanalen zoals BVA-auctions en Bol.com.

Diverse API-koppelingen automatiseren de uitwisseling van product- en ordergegevens tussen deze platforms en onze interne applicaties. Het volledige proces van aankoop via een front-end (extern of van Mascot zelf) tot en met voorraadbeheer, pakbonnen, en aftercare is door Adecon geautomatiseerd.

“Meer omzet, minder fte's”

“Adecon heeft ons geholpen bij het optimaliseren van onze bedrijfsprocessen. We werken met korte sprints (Agile) waarin Adecon oplossingen aanreikt voor onze bottlenecks. Wat ons betreft mogen we op volle kracht vooruit, maar Adecon durft ook tegengas te geven om de betrouwbaarheid en stabiliteit van onze webapplicatie te bewaken.

Met de solide basis die er staat kunnen we met steeds kleinere tweaks de workload op onze back-office reduceren. Er worden minder fouten gemaakt, onze managementinfo is up-to-date en we draaien meer omzet met minder fte’s.”

Rutger - Mascot Online B.V.
Rutger
Directeur Mascot Online B.V.

Uw case voorleggen?

Liever bellen? 0487 - 59 50 59