In verband met de huidige Corona maatregelen zijn wij mogelijk telefonisch minder goed te bereiken. U kunt ons altijd bereiken door te mailen naar info@adecon.nl.

Website en ledenadministratie in één

Met de gemoderniseerde website heeft de bruisende liberale politieke jongerenorganisatie JOVD een manier gevonden om haar ruim 3000 leden met elkaar te verbinden.

Vernieuwing voor de JOVD

De JOVD (Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie) is een bruisende liberale politieke jongerenorganisatie met zo’n 3000 leden verspreid over 18 afdelingen in het hele land. En bij zo een bruisende organisatie, hoort ook een bruisende website.

Zo ontstond de wens naar een website die zowel nieuwe leden aantrekt als bestaande leden met elkaar verbindt. Met het groot aantal leden van de JOVD vraagt dit om een complete aanpak, die Adecon de afgelopen periode heeft gerealiseerd.

Webdesign JOVD - Adecon.nl
“Een jongerenorganisatie zoals de JOVD staat niet stil. Daarom wordt er regelmatig nieuws op de nieuwe website geplaatst.“
Adecon CMS & CRM systeem

Adecon CMS en Manager als uitgangspunt

De website van de JOVD is een website waar lidmaatschap en ledenadministratie samenkomen. Zo hebben onze vormgevers een website ontworpen die informatie overzichtelijk toont en de jonge uitstraling van de JOVD heeft. Het bestuur en de verschillende afdelingen kunnen de website eenvoudig beheren via het Adecon CMS. Tegelijkertijd is Adecon Manager ingericht met verschillende functionaliteiten die ledenadministratie mogelijk maken.

Webdesign www.jovd.nl - Adecon Beneden-Leeuwen
Ledenadministratie CRM tool - Adecon Manager

Ledenadministratie via Adecon Manager

Één online omgeving van waaruit alle leden worden beheerd: Het CRM systeem binnen Adecon Manager biedt de perfecte oplossing voor deze wens. Via een koppeling met een automatisch incassosysteem worden lidmaatschappen automatisch gefactureerd, terwijl de duur en voortgang van lidmaatschappen worden beheerd via de module Adecon Manager Accounts. Uiteraard kunnen leden hun lidmaatschap en digitale facturen inzien via hun persoonlijke account.

Gebruikersrechten voor de leden

Met ruim 3000 leden is het niet zo gek dat er verschillende gebruikersrechten gelden voor de website. Met Adecon Base Gebruikersbeheer hebben het bestuur, de afdelingen en de overige leden verschillende gebruikersrechten toegekend gekregen. Zo houden de afdelingen zelf hun ledenpagina up-to-date en beheert het bestuur lidmaatschappen en donaties.

Website gebruikersrechten - Adecon.nl
Maatwerk website forum JOVD - Adecon.nl

Forum

Moties en amendementen zijn belangrijke dagelijkse taken voor de JOVD. Dan is het fijn als je dit in een online omgeving kunt beheren. We ontwikkelden een online forum, waarin leden discussies kunnen starten, moties kunnen indienen en amendementen op de moties kunnen plaatsen. Zo komen leden vanuit het hele land samen op één platform.

“Bij zo een bruisende organisatie, hoort ook een bruisende website.“
Website JOVD - Adecon Webdesign

Standpunten duidelijk in beeld gebracht

De JOVD is een politieke jongerenorganisatie met standpunten die gezien mogen worden. Maatwerk Adecon Items zijn ingezet om deze standpunten op de website weer te geven. Ons design-team heeft de standpunten vormgegeven in de huisstijl van de JOVD en er een duidelijke overzichtspagina aan gekoppeld.

Nieuws met reacties

Een jongerenorganisatie zoals de JOVD staat niet stil. Daarom wordt er regelmatig nieuws op de nieuwe website geplaatst, in de vorm van de module Adecon Items Webartikelen. Bijzonder aan deze Items is dat leden kunnen reageren op nieuws, om onderlinge communicatie te versterken.

Nieuws en blog functie website
Website rebuild JOVD - Adecon Beneden-Leeuwen
Online agenda CRM - Adecon Manager

Agenda met ticketsysteem

De netwerkborrels, sprekers-avonden, politieke discussie-avonden en andere evenementen van de JOVD zijn verpakt in een online Agenda. Leden kunnen zich aanmelden voor een evenement en, indien noodzakelijk, een ticket kopen. Via Adecon Manager worden tickets aangemaakt, betalingen verwerkt en facturen verstuurd.

Besloten webomgeving voor leden

Alle leden kunnen inloggen op de website, om in een afgeschermde omgeving te komen. Via deze omgeving ontvangen ze notificaties, beheren ze hun account, kunnen ze gekochte tickets openen, betalingen declareren en meer.

wegomgeving: Besloten webomgeving ledenadministratie - Adecon
 • Amsterdam e.o.
 • Baronie van Breda
 • Den Haag e.o.
 • Eindhoven
 • Flevoland
 • Friesland
 • Groningen
 • Hart van Brabant
 • 's-Hertogenbosch e.o.
 • Kennemerland
 • Leiden e.o.
 • Limburg
 • Rijk van Nijmegen c.a.
 • Rijnmond
 • Top van Holland
 • Twente
 • Utrecht e.o.
 • Zwolle e.o.

Afdelingen van JOVD

Bij lokale afdelingen van de JOVD kun je op een laagdrempelige manier deelnemen aan activiteiten die variëren van discussieavonden met prominente sprekers tot luchtige cursussen en levendige debatavonden.

“Met de nieuwe website en de ledenadministratie mogelijkheden kunnen we professioneler te werk gaan”

“Wij waren toe aan een professionaliseringsslag. Adecon heeft ons hierbij geholpen en daarbij niet alleen de oude website in een nieuw jasje gestoken, maar echte verbetering gerealiseerd. We zijn een aantal keren bij Adecon geweest om de functionaliteiten en inrichting van de website te bespreken. Daarbij hebben zij kritisch meegedacht en ook tegengas gegeven wanneer dat nodig was. Met de nieuwe website en de ledenadministratie mogelijkheden kunnen we professioneler te werk gaan en tevreden naar buiten treden.

We vonden het een hele fijne samenwerking, die we graag voortzetten. Momenteel werken we samen met Adecon aan de afronding van het Forum; Een geavanceerd stukje techniek in onze besloten webomgeving om online te discussiëren over onze standpunten, moties en amendementen, waarmee de interactie tussen leden wordt vergroot.”

Adecon recensie - Dorus Dijkstra JOVD
Dorus Dijkstra
Landelijk Secretaris JOVD

Uw case voorleggen?

Liever bellen? 0487 - 59 50 59